Фільм Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва вийшов онлайн

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшла стрічка-антиутопія «Номери». Режисери фільму – Олег Сенцов та Ахтем Сеітаблаєв. Стрічка доступна на території України з англійськими субтитрами.

«Номери» – це антиутопія про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи і здобути свободу. Люди-номери живуть за чіткою системою влади. Але їхнє життя змінюється з появою нового жителя, який не знає тутешніх законів. Фільм складається з п’яти актів. Перші чотири акти знімались в однакових декораціях. Для знімання п’ятого акту збудовану декорацію було знесено та на її місці збудовано іншу за два дні.

В основі стрічки – однойменна п’єса Олега Сенцова. Під час створення фільму режисер перебував у російській в’язниці. Усі деталі кастингу та зйомок від обговорював із Ахтемом Сеітаблаєвим у листуванні. Це перший український фільм, створений без фізичної присутності режисера.

Головні ролі у фільмі виконали Ірина Мак («Спіймати Кайдаша»), Віктор Жданов («Спіймати Кайдаша», «Додому», «Кіборги», «Вулкан»), Максим Девізоров та Марія Смолякова (зірки серіалу «Перші ластівки»). Композитор – Мілош Єліч, аранжувальник гурту «Океану Ельзи». Режисером монтажу фільму став Ярослав Камінський, який працював над монтажем фільмів «Холодна війна» (2018) та «Іда» (2013) Павла Павліковського.

Світова прем’єра фільму відбулась на ювілейному Берлінському кінофестивалі у 2020 році в межах програми Berlinale Special.

Фільм