Безславні кріпаки | трейлер

Катана, пістоль й сталеві вуса

Напередодні Нового року та протягом новорічних свят саме час побачити на великих екранах улюбленого поета, який постане перед глядачами у найнезвичнішому амплуа за всю історію! За допомогою пари пістолів та японського меча, новоспечений самурай каратиме поганців, рятуватиме чарівну красуню, а в перервах від смертельних сутичок читатиме вірші у хасидських лахах.

«Ми хотіли, аби якомога більше людей пофантазували, якими могли б бути пригоди найславетнішого українського поета-самурая. Тож розповідаємо його фантастичну історію драйвово, сучасно та без зайвого пафосу, що стає зрозуміло вже під час перегляду трейлеру», — коментує режисер стрічки Роман Перфіл’єв

Автором саундтреку до фільму «Безславні кріпаки» став європейський композитор Даріо Веро, а соло-виконавицею треку – голлівудська віолончелістка, зірка світової рок-сцени Тіна Гуо. Також у стрічці звучать сучасні аранжування золотої класики українського фанку. 

Прем’єра пригодницького екшну «Безславні кріпаки» була перенесена через пандемію Covid-19. Фільм вийде в прокат напередодні Нового 2021 року – 31 грудня.

«Якщо на початку пандемії переноси прем’єр здавалися чимось шокуючим, то сьогодні ми перестали цьому дивуватися. Та все на краще, і наше «самурайське» кіно стане чи не найяскравішим пригодницьким екшном 2020-го, небанальним новорічним подарунком, який заряджатиме гарним настроєм на весь різдвяний вікенд», — розповідає генеральний продюсер фільму Юрій Мінзянов

Виробництвом картини займалася компанія Kristi films за підтримки Star Media, Уряду України та Міністерства культури та інформаційної політики України.

Проєкт фільму «Безславні кріпаки» (робоча назва «Тарас Шевченко: Перший самурай») посів перше місце серед повнометражних ігрових картин на конкурсі патріотичного кіно у 2018 році. Його бюджет склав 27 070 000 гривень, з яких фінансування від Міністерства культури молоді та спорту України 19 600 000 гривень.

Оригінальна назва: «Безславні кріпаки»

Прем’єра в Україні: 31 грудня 2020 року

Країна: Україна

Студія: Kristi Films за підтримки Star Media, Уряду України та Міністерства культури ті інформаційної політики України

Дистрибутор: B&H Film Distribution

Тип: Художній фільм 

Хронометраж: 90 хвилин

Слоган: Катана, пістоль й сталеві вуса

Бюджет: 27 070 000 гривень

Жанр: пригодницький екшн, комедія

Режисер та автор сценарію: Роман Перфіл’єв

Продюсери: Дмитро Мінзянов, Юрій Мінзянов

Оператор: Дмитро Недря

У ролях: Роман Луцький, Сергій Стрельников, Яків Ткаченко, Ген Сето, Катерина Слюсар, Андрій Борис, Андрій Малинович

Логлайн:  Що буде, якщо Тарас Шевченко відкладе перо і візьме до рук самурайського меча?

Анотація: Правила самурая прості: битися на двох мечах, тренуватися по пів доби й не нариватися на неприємності заради почуттів. Але як виконати бодай одне, коли твоє ім’я Тарас Шевченко, твою дівчину мордує поганець, а твій наставник лупцює тебе, аби натренувати залізну волю? Доведеться стати самураєм за 2 дні: стріляти «по-македонськи», швидко бігати і нарешті перестати витріщатися на гейш.