«Фантастичні українці»: українським творцям присвятять цикл документальних програм

Формування сучасного образу української культури відбувається завдяки переосмисленню позитивних змін у цій сфері. Вже зовсім скоро на телеканалах покажуть цикл фільмів «Фантастичні українці» за участі представників творчої еліти і молодих талантів України. Його головна мета — пошук і формування сучасних культурних ідентифікаторів українців, а також знайомство з актуальним вітчизняним мистецтвом. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

«Фантастичні українці» являє собою цикл із чотирьох фільмів про сучасну українську музику, кіно, літературу та візуальне мистецтво. Кожна серія досліджує національний культурний контекст, а герої розповідають про створення сучасного мистецького продукту, систему культурних цінностей у суспільстві та спадок, який ми залишаємо молодшим поколінням.

Усі серії циклу «Фантастичних українців» знімали різні режисери. Кожен з них добре розуміється на тому виді мистецтва, про який йдеться в епізоді. Наразі вже завершено виробництво фільму про українське кіно. Героями епізоду «Фантастичні українці. Кіно» стали режисери, продюсери, актори, сценаристи, оператори, художники-постановники. Зокрема: акторка Ірма Вітовська, режисер та актор Ахтем Сейтаблаєв, кінооператор Ярослав Пілунський та засновник продакшн-сервісу Radioactive Дарко Скульський. Також у першій серії «Фантастичних українців» з’являться Юрій Горбунов, режисер Любомир Левицький, генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, засновник FILM.UA Сергій Созановський та інші представники вітчизняної кіноіндустрії. Учасники епізоду розповідають про важливі етапи творчої реалізації проєктів, секрети успіху, а також діляться власним баченням стану української кіноіндустрії.

Проєкт «Фантастичні українці» закликає українців об’єднатися. На противагу нав’язаним нам стереотипам про сумну та багатостраждальну націю автори проєкту доводять, що сучасний культурний контекст в Україні далекий від депресивного. Ми творчі, сміливі та прогресивні. Ми — покоління масштабних особистостей та рішучих творців!

Дізнавайся більше в соцмережах проєкту:

https://www.facebook.com/fantasticukrainians

https://www.instagram.com/fantastic_ukrainians