«Іванов» на Kinove.Фестивалі: фейлетон про бізнесмена, заснований на реальних подіях

В програму другого Kinove.Фестивалю увійшов фільм, який дивує не тільки своєю комічною подачею реальності, але й тим, хто і як його знімав. «Іванов» – дебют російського бізнесмена Дмітрія Фальковича, який наразі живе у Лондоні. Він не лише сів у режисерське крісло, а й написав сценарій до фільму та зіграв у ньому головну роль.

Дмітрій Фалькович особисто представить трагікомедію про бізнесмена, який тікає з Москви до Києва, і розповість, як і коли з’явилась ідея «Іванова». Разом з ним на показі в рамках фестивалю буде присутня друга режисерка Марина Степанська, відома українському глядачу за стрічкою «Стрімголов».

«Іванов» розповідає про успішного топ-менеджера інвестиційної компанії  Олександра Іванова. Він працює в концерні, який годує Росію сухариками, але відчуває, що тверда земля під ногами здригається, коли його допитують у Слідчому комітеті. Іванов біжить від переслідування силовиків з Москви до Києва, ходить в галереї і на тусовки в клуби. А все тому, що тут «клімат м’якший».

Дмітрій Фалькович входить у топ-25 найуспішніших венчурних інвесторів Європи за версією Forbes. Зараз він живе та працює у Лондоні. Звернутися до кіно Фалькович вирішив після подій, які сталися із ним самим. Він був гендиректором у концерні «Нефтяной», у якого виникли проблеми зі владою на фоні висловлювань Бориса Нємцова про Путіна та Януковича. Тоді сам Дмітрій Фалькович був змушений поїхати до Києва, а ще через два роки повернувся та зняв про це кіно. 

За натхненням Дмітрій Фалькович далеко не ходив, адже головний герой «Іванов» це в якомусь сенсі сам режисер та його життя під призмою самоіронії. Коли сценарій фільму був готовий, лишалось знайти знімальну групу, зокрема оператора – погодився Жорж Лешаптуа, який працював над картиною «29 пальм» Брюно Дюмона. Фільм «Іванов» частково знімався в Києві до подій другого Майдану. Це було влітку 2011 року. А далі почався монтаж, який зайняв два роки.

Запрошуємо на прем’єру стрічки 25 листопада у кінотеатр «Жовтень». 

Показ відбуватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Посилання на Facebook-подію показу фільму: 

//www.facebook.com/events/1727748607357765

Посилання на Facebook-подію фестивалю:

//www.facebook.com/events/701063100395504