Саундтреком до фільму «Чорний ворон» стала пісня гурту «Океан Ельзи»

Прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного роману Василя Шкляра, відбудеться вже 5 грудня цього року.

Саундтреком до фільму стала відома пісня гурту «Океан Ельзи» «Веселі, брате, часи настали…» авторства Святослава Вакарчука.

Композитором інших музичних тем стрічки став клавішник «Океану Ельзи» Мілош Єліч, який працював над створенням музичного оформлення «Чорного ворону» майже чотири місяці. 

Робота складалась з кількох етапів. Спочатку Мілош разом із режисером Тарасом Ткаченком у студії підбирав до кожної сцени відповідний настрій за допомогою музичних інструментів. Для деяких сцен саунд-продюсер самостійно грав на гітарі, фортепіано та бас-гітарі, додаючи до сцен симуляцію гри оркестру. Потім до студії звукозапису було запрошено справжній оркестр, який відтворив необхідний тон загального настрою стрічки.

«Мені було вкрай цікаво працювати над фільмом. У ньому, окрім вражаючої головної історії, є яскраві емоції, навіть, якщо вони негативні. Режисер Тарас Ткаченко навчив мене інакше дивитися на музику кіно. Він дуже тонко відчуває кожну сцену, яку робить. У мене бували ситуації, коли я не до кінця розумів настрій сцени. Тоді ми сідали разом, розбирали її, аби підібрати органічне музичне оформлення», – розповідає композитор, саунд-продюсер Мілош Єліч.

Фільм «Чорний ворон» відтворює одну з найдраматичніших сторінок української історії — боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Головну роль у картині виконав молодий український актор Тарас Цимбалюк. Також у фільмі знялися Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Олексій Тритенко та інші.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно компанією «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1». Дистрибуцію фільму здійснює «Кіноманія».